Primăria Puchenii Mari

Media➠ Sfințirea Troiței din satul Pietroșani

Pe 8 Septembrie, în Pietroșani, credincioșii din Parohia cu hramul "Nașterea Maicii Domnului", au participat la sluba de sfințire a unei troițe ridicată din evlavie față de Dumnezeu de Constanța Dumitru și Herea Tudora(Rica) împreună cu familia.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către un sobor de 11 preoți conduși de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal. Din soborul de preoți au făcut parte protopopii Stroe Mihăiță si Adrian Matei, părintele paroh Mihai Dobre, preoții: Daniel Nedelcu, Răzvan Sima, Viton Iustin, Tătulescu Dionis, Albu Adrian, Dobre Ioan, Bumbănac Iustin.

La final, credinciosii prezenți la eveniment au participat la o agapă frățească.

Prezent la eveniment, primarul Constantin Negoi s-a declarat impresionat de dragostea față de Dumnezeu  a credincioșilor din comuna Puchenii Mari care reușesc să creeze astfel de simboluri întru slava Domnului și a ținut să precizeze că de fiecare dată, cultele vor avea un puternic sprijin la nivelul autorităților locale, de fiecare dată când situația o va impune.

Nicolae Iorga, marele nostru istoric, sublinia semnificația troiței astfel:"Pe timpurile mai vechi decât domniile noastre, până şi bisericile de lemn erau foarte rare. Atunci, în jurul unei astfel de cruci se făcea toată slujba. Ea înlocuia biserica, o rezuma în ce avea mai caracteristic".

Pentru bogata sa activitate pastorală, preotului parohiei Pietroșani, "Nașterea Maicii Domnului", Mihai Dobre, i-a fost conferit titlul de Sachelar și dreptul de a purta ca semn distinctiv un brâu albastru.

Pentru serviciile aduse credinței ortodoxe, doamnei Constanța Dumitru, i-a fost acordat Ordinul Crucea "Maria Brâncoveanu". De asemenea, domnului Ion Ioniță, pentru eforturile depuse în lucrările de renovare a exteriorului Bisericii Parohială din Pietroșani și a casei praznicale, i-a fost conferit ordinul Sfântul Antim Ivireanul.

Sfințire Troiță Pietroșani-1Sfințire Troiță Pietroșani-2Sfințire Troiță Pietroșani-3Sfințire Troiță Pietroșani-4Sfințire Troiță Pietroșani-5Sfințire Troiță Pietroșani-6Sfințire Troiță Pietroșani-7Sfințire Troiță Pietroșani-8Sfințire Troiță Pietroșani-9Sfințire Troiță Pietroșani-10Sfințire Troiță Pietroșani-11Sfințire Troiță Pietroșani-12Sfințire Troiță Pietroșani-13Sfințire Troiță Pietroșani-14Sfințire Troiță Pietroșani-15Sfințire Troiță Pietroșani-16Sfințire Troiță Pietroșani-17Sfințire Troiță Pietroșani-18Sfințire Troiță Pietroșani-19Sfințire Troiță Pietroșani-20Sfințire Troiță Pietroșani-21Sfințire Troiță Pietroșani-22Sfințire Troiță Pietroșani-23Sfințire Troiță Pietroșani-24Sfințire Troiță Pietroșani-25Sfințire Troiță Pietroșani-26